Brillat-Savarin - Fyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umení (1987)

Kód: 9430
Neohodnotené
€7,50
Skladom

Dielo, ktorého autor "celý život zbieral materiál k práci o gastronómii, ktorú napokon tesne pred smrťou dopísal i vydal. Brillat-Savarin považuje gastronómiu za vedu, priam interdisciplinárnu. K jedlu, jedeniu, pôžitku a radosti z jedla sa približuje v širších súvislostiach, s patričnou zodpovednosťou a znalosťami. Závažnou témou však nechce ubrať ľuďom na radosti z čítania jeho knihy, usiluje sa, aby Fyziológia chuti bola pre čitateľov stráviteľná i poučná..." V knižke tak nájdete kapitoly ako napr.: O zmysloch; O chuti; O apetíte; O nápojoch; O pôžitku zo stolovania; O pôste; O histórii kuchárskeho umenia; a mnoho ďalších. 

Podtitul: Dielo teoretické, historické a súčasné, venované parížskym gastronómom

Vydavateľ: Tatran, Bratislava

Rok vydania: 1987

Edícia: Svetová tvorba - 185. zväzok

Vydanie: prvé - 15 000 výtlačkov

Počet strán: 216

Preklad: Mária Marta Gálová (prebásnil Štefan Moravčík)

Stav: príjemný (obálka vyblednutá, bez vpisov a bez pečiatok)

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Antikvariát
Autor: Jean Anthelme Brillat-Savarin
Vydavateľ: Tatran
Miesto vydania: Bratislava
Rok vydania: 1987
Vydanie: prvé
Počet exemplárov: 15000
Edícia: Svetová tvorba
Edícia - zväzok: 185.
Jazyk: slovenský
Väzba: tvrdá
Stav: príjemný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie