Brillat-Savarin - Fyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umení (1987)

Kód: 9430
Neohodnotené
€7,50
Skladom

Dielo, ktorého autor "celý život zbieral materiál k práci o gastronómii, ktorú napokon tesne pred smrťou dopísal i vydal. Brillat-Savarin považuje gastronómiu za vedu, priam interdisciplinárnu. K jedlu, jedeniu, pôžitku a radosti z jedla sa približuje v širších súvislostiach, s patričnou zodpovednosťou a znalosťami. Závažnou témou však nechce ubrať ľuďom na radosti z čítania jeho knihy, usiluje sa, aby Fyziológia chuti bola pre čitateľov stráviteľná i poučná..." V knižke tak nájdete kapitoly ako napr.: O zmysloch; O chuti; O apetíte; O nápojoch; O pôžitku zo stolovania; O pôste; O histórii kuchárskeho umenia; a mnoho ďalších. 

Podtitul: Dielo teoretické, historické a súčasné, venované parížskym gastronómom

Vydavateľ: Tatran, Bratislava

Rok vydania: 1987

Edícia: Svetová tvorba - 185. zväzok

Vydanie: prvé - 15 000 výtlačkov

Počet strán: 216

Preklad: Mária Marta Gálová (prebásnil Štefan Moravčík)

Stav: príjemný (obálka vyblednutá, bez vpisov a bez pečiatok)

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Dodatočné parametre

Kategória: Antikvariát
Autor: Jean Anthelme Brillat-Savarin
Vydavateľ: Tatran
Miesto vydania: Bratislava
Rok vydania: 1987
Vydanie: prvé
Počet exemplárov: 15000
Edícia: Svetová tvorba
Edícia - zväzok: 185.
Jazyk: slovenský
Väzba: tvrdá
Stav: príjemný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: