Imrich Sečanský - Diétne stravovanie v teórii a v praxi (1954)

Kód: 8187
Neohodnotené
€7,50
Skladom

Táto publikácia ponúka zaujímavé informácie ohľadom diétneho stravovania, pričom obsahuje napríklad aj nasledovné kapitoly: História dietetiky a jej vývoj; Úloha a význam liečebnej výživy; Výživa organizmus; Vplyv prípravy a kuchynskej techniky na požívatiny (varenie, parenie, dusenie, pečenie, vyprážanie); Všeobecné dietetické kúry; Výživa detí; Príklady jedálnych lístkov; Predpisy na prípravu jedál; a ďalšie. 

Okrem toho v knihe autor rozoberá aj jednotlivé potraviny, spôsoby ich spracovania a ich vplyv na organizmus a taktiež aj choroby (napr. žalúdkové, črevné, choroby obličiek, poruchy látkovej premeny, krvné choroby, a podobne) a odporúčané diéty pri jednotlivých chorobách.

Podtitul: Pomocná kniha pre žiakov zdravotníckych škôl, odbor Diétnych sestier

Vydavateľ: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, Bratislava

Rok vydania: 1954

Vydanie: prvé - 3000 výtlačkov

Počet strán: 331

Stav: príjemný (bez vpisov a bez pečiatok)

Detailné informácie

Podrobný popis

 


diéty - stravovanie - kuchárka - kuchárska kniha - kuchárske - recept - recepty - receptár 

Dodatočné parametre

Kategória: Antikvariát
Autor: Imrich Sečanský
Vydavateľ: Slovenské pedagogické nakladateľstvo
Miesto vydania: Bratislava
Rok vydania: 1954
Vydanie: prvé
Počet exemplárov: 3000
Jazyk: slovenský
Väzba: tvrdá
Stav: príjemný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: