Imrich Sečanský - Diétne stravovanie v teórii a v praxi (1954)

Kód: 8187
Neohodnotené
€7,50
Skladom

Táto publikácia ponúka zaujímavé informácie ohľadom diétneho stravovania, pričom obsahuje napríklad aj nasledovné kapitoly: História dietetiky a jej vývoj; Úloha a význam liečebnej výživy; Výživa organizmus; Vplyv prípravy a kuchynskej techniky na požívatiny (varenie, parenie, dusenie, pečenie, vyprážanie); Všeobecné dietetické kúry; Výživa detí; Príklady jedálnych lístkov; Predpisy na prípravu jedál; a ďalšie. 

Okrem toho v knihe autor rozoberá aj jednotlivé potraviny, spôsoby ich spracovania a ich vplyv na organizmus a taktiež aj choroby (napr. žalúdkové, črevné, choroby obličiek, poruchy látkovej premeny, krvné choroby, a podobne) a odporúčané diéty pri jednotlivých chorobách.

Podtitul: Pomocná kniha pre žiakov zdravotníckych škôl, odbor Diétnych sestier

Vydavateľ: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, Bratislava

Rok vydania: 1954

Vydanie: prvé - 3000 výtlačkov

Počet strán: 331

Stav: príjemný (bez vpisov a bez pečiatok)

Detailné informácie

Podrobný popis

 


diéty - stravovanie - kuchárka - kuchárska kniha - kuchárske - recept - recepty - receptár 

Dodatočné parametre

Kategória: Antikvariát
Autor: Imrich Sečanský
Vydavateľ: Slovenské pedagogické nakladateľstvo
Miesto vydania: Bratislava
Rok vydania: 1954
Vydanie: prvé
Počet exemplárov: 3000
Jazyk: slovenský
Väzba: tvrdá
Stav: príjemný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie